مهدی یزدانی؛ سید مجید مومنی
چکیده
هدفگذاری تورمی، نظام سیاستگذاری پولی است که استقلال بانک مرکزی، عدم وجود سلطه مالی، وجود یک هدف مشخص و واحد و الگوی کارآمد پیشبینی تورم از مهمترین الزامات آن است. این در حالی است که استراتژی پولی باید به طور شفاف هدف را مشخص کرده و تداوم داشته باشد. همچنین در کشورهای موفق، اصلاحات ساختاری در اقتصاد از جمله در بخش های عمومی و بانکی، ...
بیشتر
هدفگذاری تورمی، نظام سیاستگذاری پولی است که استقلال بانک مرکزی، عدم وجود سلطه مالی، وجود یک هدف مشخص و واحد و الگوی کارآمد پیشبینی تورم از مهمترین الزامات آن است. این در حالی است که استراتژی پولی باید به طور شفاف هدف را مشخص کرده و تداوم داشته باشد. همچنین در کشورهای موفق، اصلاحات ساختاری در اقتصاد از جمله در بخش های عمومی و بانکی، نقش مهمی در کاهش تورم داشته است.
این مطالعه سعی دارد که ضمن بررسی تجربه سایر کشورها در زمینه هدفگذاری تورمی، یک قاعده سیاست پولی که در آن پارامترها در طول زمان ثابت نیستند، ارائه دهد. بر این اساس، سعی شده که دو قاعده سیاست پولی تیلور و مککالوم برای اقتصاد ایران طی دورهی 1393:04-1378:01 با استفاده از ویژگی متغیر بودن پارامترها طی دورهی مورد نظر، از طریق روش تخمین الگوهای فضای حالت و فیلتر کالمن مورد ارزیابی قرار گیرد.
نتایج نشان میدهد که سیاست پولی با توجه به دو قاعده تیلور و مککالوم متغیر در طول زمان به نرخ تورم وتغییرات نرخ ارز و در مورد ضرایب غیرمتغیر در طول زمان نظیر شکاف GDP، متغیر مجازی و متغیر با وقفه سیاستی واکنش نشان داده است.
حسین مهرابی بشرآبادی؛ حبیبه شرافتمند؛ علی اکبر باغستانی
چکیده
بررسی روند کلی قیمتها در ایران، حاکی از رشد مداوم سطح عمومی قیمتهاست. شرایط تورّمی بسیاری از متغیرهای اقتصادی را تحت تاثیر قرار میدهد. بنابراین بررسی عوامل و متغیرهای تاثیرگذار بر تورم از اهمیت خاصی برخوردار است. از جمله عواملی که تورم را تحت تاثیر قرار میدهد، نرخ ارز و شکاف تولید است. این مطالعه به بررسی تاثیر شوکهای نرخ ارز ...
بیشتر
بررسی روند کلی قیمتها در ایران، حاکی از رشد مداوم سطح عمومی قیمتهاست. شرایط تورّمی بسیاری از متغیرهای اقتصادی را تحت تاثیر قرار میدهد. بنابراین بررسی عوامل و متغیرهای تاثیرگذار بر تورم از اهمیت خاصی برخوردار است. از جمله عواملی که تورم را تحت تاثیر قرار میدهد، نرخ ارز و شکاف تولید است. این مطالعه به بررسی تاثیر شوکهای نرخ ارز و شکاف تولید بر تورم اقتصاد ایران با استفاده از فیلتر هودریک پرسکات و فیلترکالمن جهت تجزیه شوکهای نرخ ارز و شکاف تولید طی دوره 1386:4-1367:1 در قالب آزمون جوهانسون و مدل تصحیح خطای برداری پرداخته است. نتایج نشان میدهد شوکهای مثبت نرخ ارز تاثیر منفی و شوک های منفی نرخ ارز تاثیر مثبت(تقارن شوکها) بر تورم دارند و پایداری تورم در بلند مدت کمتر از کوتاه مدت به نرخ ارز وابسته است. همچنین، شکاف تولید ناخالص داخلی و حجم پول بر تورم تاثیر مثبت و معنی داری داشته است. از این رو، اتخاذ سیاستهای ارزی مناسب میتواند یکی از راههای کنترل تورم در ایران باشد.