بازارهای سرمایه
یزدان گودرزی فراهانی؛ منصور حق طلب؛ غزل قلوزی
چکیده
ساختار سرمایه اصولاً یکی از موضوعات مهم در تئوری مدرن مالی بوده است. منابع مالی میتوانند دو اثر زمانی کوتاه مدت و بلندمدت بر روی عملکرد مالی داشته باشند. زمان انتشار سهام را، نظریه زمانبندی بازار شرکتها بر اساس قیمت سهام، مشخص کردهاند. هنگامی که نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری سهام شرکت بالا باشد مدیریت اقدام به انتشار سهام کرده ...
بیشتر
ساختار سرمایه اصولاً یکی از موضوعات مهم در تئوری مدرن مالی بوده است. منابع مالی میتوانند دو اثر زمانی کوتاه مدت و بلندمدت بر روی عملکرد مالی داشته باشند. زمان انتشار سهام را، نظریه زمانبندی بازار شرکتها بر اساس قیمت سهام، مشخص کردهاند. هنگامی که نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری سهام شرکت بالا باشد مدیریت اقدام به انتشار سهام کرده است. هدف این مطالعه بررسی نقش نظریه زمانبندی بازار سهام بر سرختار سرمایه بوده است. لذا برای این منظور تاثیر ارزشهای گذشته بازاری شرکت، نسبت داراییهای ثابت، سودآوری و اندازه شرکت بر شاخص ساختار سرمایه مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این راستا از اطلاعات آماری در بازه زمانی 1393 - 1400 و روش دادههای پنلی استفاده شده است. نمونه آماری تحقیق شامل شرکتهای فعال در صنعت برق و نیروگاهی بوده است. در این مطالعه ساختار سرمایه شرکت بر اساس نسبت حقوق صاحبان سهام و تغییرات در نظر گرفته شده است. نتایج بدست آمده از سه مدل رگرسیونی برازش شده نشان دهنده، این موضوع بوده است که ارزشهای گذشته شرکت (نسبت ارزش بازاری به ارزش دفتری) بر ساختار سرمایه، تغییرات ساختار سرمایه و انتشار سهام تأثیر منفی و معنیداری داشته است. با توجه به نتایج بدست آمده پیشنهاد میشود که به دلیل وابستگی در ساختار سرمایه شرکتهای فعال در صنعت برق به نسبت بدهی و تامین مالی بانکی برنامهریزی بلندمدت و کوتاهمدت در بخش مالی شرکت از طریق تحلیل ارزش بازاری شرکت و همچنین میزان سودآوری شرکت صورت گیرد.
یزدان گودرزی فراهانی؛ امیدعلی عادلی
چکیده
چکیده
تأثیر سیاستهای پولی بر نرخ ارز در دیدگاه دورنبوش به این صورت است که تغییرات غیرقابلپیشبینی حجم پول نقش اساسی را در نوسانات نرخ ارز، ایفا میکند. هدف مقاله حاضر بررسی رابطه سیاست پولی و جهش نرخ ارز در اقتصاد ایران است. بهمنظور آزمون مدل تجربی تحقیق از اطلاعات دوره زمانی 1399-1368 بر اساس فراوانی دادههای فصلی و روش گشتاورهای ...
بیشتر
چکیده
تأثیر سیاستهای پولی بر نرخ ارز در دیدگاه دورنبوش به این صورت است که تغییرات غیرقابلپیشبینی حجم پول نقش اساسی را در نوسانات نرخ ارز، ایفا میکند. هدف مقاله حاضر بررسی رابطه سیاست پولی و جهش نرخ ارز در اقتصاد ایران است. بهمنظور آزمون مدل تجربی تحقیق از اطلاعات دوره زمانی 1399-1368 بر اساس فراوانی دادههای فصلی و روش گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) استفاده شد. بر این اساس در قالب دو نظام ارزی ثبات و شناور میزان جهش و انحراف در نرخ ارز با استفاده از فیلتر هودریک – پرسکات محاسبه شده و تأثیر سیاست پولی و متغیرهای کلان بر جهش نرخ ارز محاسبه شده است. نتایج بهدستآمده نشان داد که سیاست پولی منجر به افزایش در جهش نرخ ارز و ایجاد انحراف در نرخ ارز میشود و این موضوع در نظام ارزی شناور بازهای نسبت به نظام نرخ ارز ثابت شدیدتر بوده است. همچنین نتایج نشان داد که شکاف تولید تأثیر معنیداری بر کاهش انحراف نرخ ارز حقیقی داشته است. از سوی دیگر بر اساس ضریب برآورد شده، مشاهده شد که انحراف نرخ تورم منجر به افزایش انحراف نرخ ارز حقیقی میشود.
منصور خلیلی عراقی؛ حسین عباسی نژاد؛ یزدان گودرزی فراهانی
چکیده
آگاهی در مورد تابع تقاضای پول و عوامل موثر بر آن مهمترین تابع در بررسی اثرات سیاست پولی بر اقتصاد است؛ به طوری که سیاست پولی با تحت تأثیر قرار دادن تقاضای پول، میتواند مقامات پولی را در رسیدن به اهدافشان کمک کند.
این مقاله به تخمین تابع تقاضای پول در ایران طی سالهای 1390 – 1350 با استفاده از روش تصحیح خطا و همجمعی پرداخته است. تحلیلها ...
بیشتر
آگاهی در مورد تابع تقاضای پول و عوامل موثر بر آن مهمترین تابع در بررسی اثرات سیاست پولی بر اقتصاد است؛ به طوری که سیاست پولی با تحت تأثیر قرار دادن تقاضای پول، میتواند مقامات پولی را در رسیدن به اهدافشان کمک کند.
این مقاله به تخمین تابع تقاضای پول در ایران طی سالهای 1390 – 1350 با استفاده از روش تصحیح خطا و همجمعی پرداخته است. تحلیلها نشان میدهد که حجم پول، تولید ناخالص داخلی، نرخ ارز حقیقی، سطح عمومی قیمتها و نرخ سود سپرده بلندمدت با یکدیگر همجمعی بوده، بنابراین تقاضای بلندمدت برای حجم تعادلی پول با به کارگیری روش همجمعی یوهانسون- جوسیلیوس تصریح و برآورد گردید.
نتایج نشان دهنده وجود دو بردار همجمعی بین متغیرهای مورد نظر بود. ضریب تصحیح خطا مقدار 52/0- میباشد که بیانگر این بوده که مقدار 52 درصد از خطای هر دوره در گرایش به روند بلندمدت تصحیح میگردد. بر اساس رابطه برآورد شده و ضریب کشش درآمدی تقاضا برای پول یک درصد افزایش در تولید ناخالص داخلی، تقاضا برای مانده نقدی به میزان 82/1 درصد افزایش مییابد؛ مثبت بودن کشش درآمدی تقاضا برای پول سازگار با نظریه های اقتصادی در این زمینه است. ضریب برآورد شده برای نرخ ارز (34/0-) بیانگر جانشینی پول داخلی و خارجی میباشد. ضریب نرخ بهره بلندمدت (نرخ سود سپرده بانکی) (82/0-) معنی دار بوده و بیانگر منفی بودن کشش بهرهای تقاضای پول در ایران است. همچنین نتایج حاصل از آزمون ثبات نشان دهنده این بود که تابع تقاضای پول در طی این دوره با ثبات میباشد.