مهدی صالحی؛ محمد رضا عباس زاده؛ مصطفی زنگی آبادی؛ الهه خدامرادی
چکیده
ازآنجاییکه بیشترین میزان سرمایه در سراسر جهان از طریق بازارهای سهام مبادله شده و اقتصاد ملی نیز بهشدت متأثر از عملکرد این بازارها است افزایش حجم سرمایهگذاری در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار، باعث توسعه فعالیت و بهبود عملکرد شرکت و در پی آن جذب سرمایه بیشتر به سمت بازار سرمایه ...
بیشتر
ازآنجاییکه بیشترین میزان سرمایه در سراسر جهان از طریق بازارهای سهام مبادله شده و اقتصاد ملی نیز بهشدت متأثر از عملکرد این بازارها است افزایش حجم سرمایهگذاری در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار، باعث توسعه فعالیت و بهبود عملکرد شرکت و در پی آن جذب سرمایه بیشتر به سمت بازار سرمایه و بهبود اوضاع اقتصادی خواهد شد. لذا بررسی موارد کلان تسهیل فرایند سرمایهگذاری در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار، موضوع قابلتأملی خواهد بود. بدین منظور این تحقیق، اثر آزادسازی مالی بر حجم سرمایهگذاری را در دوره 2002-2015 در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس و اوراق بهادار با استفاده از رویکرد معادلات ساختاری بررسی مینماید.
از شاخص هریتیج بهعنوان شاخص آزادسازی مـالی بالقوه، شاخص آزادسازی مالی (معکوس تفاضل نرخ بهره واقعی امریکا از نرخ بهره واقعی ایران) و کنترل نرخ بهره (تغییرات نرخ بهره)، بهعنوان گویههای آزادسازی مالی استفادهشده است.
نتایج بررسی حاکی از وجود رابطه مثبت بین آزادسازی مالی و حجم سرمایهگذاری است. از دلایل عمده آن میتوان به ورود سرمایهگذاران خارجی در بورس و کاهش نرخ بهره بانکی اشاره کرد که باعث تمایل شرکتها به سرمایهگذاری بیشتر شده است.
محمود لاری دشت بیاض؛ مهدی صالحی؛ علیرضا شفیع بیک محمدی
چکیده
حضور در بازارهای جهانی وحتی باقی ماندن دربازارهای داخلی مستلزم رقابت با رقبای قدرتمند است. در این راستا سازمانهایی میتوانند به بقای خود ادامه دهند که نسبت به خواستهها وانتظارات مشتریان و ذینفعان پاسخگو باشند، همچنین به سود آوری و ثروت آفرینی بهعنوان شاخصهای کلیدی و برتر سازمانی توجه کنند. از جمله اقدامات مهمی که به تحقق ...
بیشتر
حضور در بازارهای جهانی وحتی باقی ماندن دربازارهای داخلی مستلزم رقابت با رقبای قدرتمند است. در این راستا سازمانهایی میتوانند به بقای خود ادامه دهند که نسبت به خواستهها وانتظارات مشتریان و ذینفعان پاسخگو باشند، همچنین به سود آوری و ثروت آفرینی بهعنوان شاخصهای کلیدی و برتر سازمانی توجه کنند. از جمله اقدامات مهمی که به تحقق این هدف کمک شایانی میکند، برپایی و برقراری بایدهای عملیاتی در حوزههای مختلف عملیات از جمله حوزه مالی است که این بایدها تحت عنوان کلی (الزامات) از سوی شرکتهای بزرگ برای شرکتهای زنجیره تأمین مقرر میگردد.
این مقاله الزامات مرتبط با امور مالی شرکتهای زنجیره تامین، تعیین شده از سوی ایران خودرو که شامل: الزام واحد مالی به مشارکت در تهیه امکان سنجی جهت سرمایهگذاریها، الزام واحد مالی به طراحی و پیادهسازی سیستم بهایابی کیفیت، الزام واحد مالی به طراحی و پیاده سازی سیستم بهایابی لجستیک و الزام مدیریت و پرسنل به ارائه پیشنهاد به منظور دستیابی به قیمت هدف محصولات در حیطه کاری مربوطه، الزام مشارکت واحد مالی در انجام فعالیتهای مدیریت هزینه در راستای قیمت هدف، الزام واحد مالی به تهیه گزارشات نسبتهای مالی و پایش نسبتها و انجام اقدامات بهبودی لازم با توجه به نتیجه این پایش، الزام شرکتهای قطعه ساز به برقراری سیستم بودجه بندی هزینه و کنترل آن و تهیه گزارشات دوره ای انحرافات لازم، الزام شرکتهای قطعه ساز به برقراری سیستم مکانیزه یکپارچه مالی جهت محاسبه قیمت تمام شده و ارائه گزارشات اقدامات لازم الاجرا به منظور بهبود بهای تمام شده محصولات، جهت بررسی افزایش در سودآوری شرکتهای قطعه ساز مورد ارزیابی قرار گرفته است.
یافتههای تحقیق حاکی از آن است که الزامات مالی تعیین شده از سوی ایران خودرو علاوه بر تامین نیاز کیفی شرکت ایران خودرو، به طور همزمان باعث افزایش سودآوری شرکتهای قطعه ساز نیز گردیده است.
مهدی صالحی؛ محمد دنیائی
چکیده
گسترش فرهنگ سهامداری یکی از عوامل کلیدی و موثر در توسعه بازار سرمایه و از نمادهای توسعه
اقتصادی است . مطالعه حاضر، نگرش سهامداران نهادی و کارگزاران بازار فرابورس نسبت به متغیرهای موثر
بر گسترش فرهنگ سهامداری در ایران را سنجیده است.
روش تحقیق از نوع توصیفی - پیمایشی بوده که به روش سرشماری و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته
شده که ...
بیشتر
گسترش فرهنگ سهامداری یکی از عوامل کلیدی و موثر در توسعه بازار سرمایه و از نمادهای توسعه
اقتصادی است . مطالعه حاضر، نگرش سهامداران نهادی و کارگزاران بازار فرابورس نسبت به متغیرهای موثر
بر گسترش فرهنگ سهامداری در ایران را سنجیده است.
روش تحقیق از نوع توصیفی - پیمایشی بوده که به روش سرشماری و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته
شده که روایی آن تایید گردید و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ به میزان 0,87 به دست آمد . دیدگاه
با کمک SPSS و Minitab سهامداران نهادی و کارگزاران بازار فرابورس ایران را تحت نرم افزارهای
و (U ویلکاکسون تک نمونه ای، من - ویتنی (آزمون ،(KS) آزمون های کولموگروف - اسمیرنوف
تحلیل می نماید. (H کروسکال- والیس (آزمون
نتایج به دست آمده بیانگر این است که شفافیت ، هزینه های معاملاتی و هم چنین مکانیزم های حمایتی و
آموزشی بازار فرابورس ایران برای ورود و مشارکت سرمایه گذاران و شرکت ها در بازار سرمایه مناسب ومطلوب بوده و این بازار ضمن ارائه نوآوری ها و تنوع موقعیت های معاملاتی، باعث کاهش ریسک
سرمایه گذاران می شود. هم چنین بین دیدگاه سهامداران نهادی و کارگزاران فرابورس در مورد متغیرهای
مطروحه تفاوت معناداری وجود ندارد. اما، از جنبه میزان تحصیلات در همه موارد و از جنبه زمینه فعالیتی
نیز به جز در مورد متغیر شفافیت معاملاتی، این تفاوت دیدگاه تایید می شود.