کارآفرینی
مریم مشهدی عبدل؛ داوود ثمری؛ مجید اشرفی؛ ابراهیم عباسی
چکیده
بانکها به عنوان نهادهای مالی، در فرآیند توسعه اقتصادی نقش بنیادی را ایفا میکنند. فناوری مالی با بهرهگیری از نوآوری توانستهاند بازارهای مالی سنتی را دگرگون سازند. هدف از پژوهش حاضر ارائه مدل کارآفرینانه کسب و کارهای فناورانه در صنعت بانکداری با رویکرد معادلات ساختاری-تفسیری است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی-توسعهای و روش ...
بیشتر
بانکها به عنوان نهادهای مالی، در فرآیند توسعه اقتصادی نقش بنیادی را ایفا میکنند. فناوری مالی با بهرهگیری از نوآوری توانستهاند بازارهای مالی سنتی را دگرگون سازند. هدف از پژوهش حاضر ارائه مدل کارآفرینانه کسب و کارهای فناورانه در صنعت بانکداری با رویکرد معادلات ساختاری-تفسیری است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی-توسعهای و روش گردآوری دادهها آمیخته از نوع اکتشافی است. همچنین به منظور غربالگری و انتخاب دادهها از دلفی فازی بهره گرفته شده است که خروجی آن با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی دستهبندی و اعتبار آن بررسی گردید. جهت بررسی روابط مدل و برازش آن از روش مدلیابی معادلات ساختاری استفاده شد. این تحقیق در بازه زمانی سال 1400 و در شهر تهران صورت پذیرفته است. بهمنظور شناسایی و گردآوری دادهها از روش تحلیل محتوا، مصاحبه با خبرگان و استفاده از مطالعات پیشین بهره گرفته شده است. درنتیجه مؤلفهها در 5 بعد قرار گرفتند که در بالاترین بعد قابلیتهای نوآورانه و نگرش کارآفرینانه قرار دارد. باتوجه به یافتههای تحقیق در بعد "قابلیتهای نوآورانه"، مشتری مداری، در بعد "نگرش کارآفرینانه"، مدیریت زیرساخت، در بعد "ابتکارات زنجیره تامین"، قوانین مالی و مالیاتی، در بعد "ساختار بازار صنعت بانکداری"، نیاز به استفاده از سیستمهای مالی و بانکی مطمئن و در بعد "فعالیتهای فناورانه"، طراحی محصول از اهمیت بالایی برخوردار بودند.
مهدی صالحی؛ محمد رضا عباس زاده؛ مصطفی زنگی آبادی؛ الهه خدامرادی
چکیده
ازآنجاییکه بیشترین میزان سرمایه در سراسر جهان از طریق بازارهای سهام مبادله شده و اقتصاد ملی نیز بهشدت متأثر از عملکرد این بازارها است افزایش حجم سرمایهگذاری در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار، باعث توسعه فعالیت و بهبود عملکرد شرکت و در پی آن جذب سرمایه بیشتر به سمت بازار سرمایه ...
بیشتر
ازآنجاییکه بیشترین میزان سرمایه در سراسر جهان از طریق بازارهای سهام مبادله شده و اقتصاد ملی نیز بهشدت متأثر از عملکرد این بازارها است افزایش حجم سرمایهگذاری در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار، باعث توسعه فعالیت و بهبود عملکرد شرکت و در پی آن جذب سرمایه بیشتر به سمت بازار سرمایه و بهبود اوضاع اقتصادی خواهد شد. لذا بررسی موارد کلان تسهیل فرایند سرمایهگذاری در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار، موضوع قابلتأملی خواهد بود. بدین منظور این تحقیق، اثر آزادسازی مالی بر حجم سرمایهگذاری را در دوره 2002-2015 در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس و اوراق بهادار با استفاده از رویکرد معادلات ساختاری بررسی مینماید.
از شاخص هریتیج بهعنوان شاخص آزادسازی مـالی بالقوه، شاخص آزادسازی مالی (معکوس تفاضل نرخ بهره واقعی امریکا از نرخ بهره واقعی ایران) و کنترل نرخ بهره (تغییرات نرخ بهره)، بهعنوان گویههای آزادسازی مالی استفادهشده است.
نتایج بررسی حاکی از وجود رابطه مثبت بین آزادسازی مالی و حجم سرمایهگذاری است. از دلایل عمده آن میتوان به ورود سرمایهگذاران خارجی در بورس و کاهش نرخ بهره بانکی اشاره کرد که باعث تمایل شرکتها به سرمایهگذاری بیشتر شده است.