رها سادات رمضانیان؛ محمدطاهر احمدی شادمهری؛ محمد جواد رزمی؛ محمد حسین مهدوی عادلی
چکیده
چکیده
یکی از دغدغههای صندوقهای بازنشستگی بهعنوان نهادهای مالی بین نسلی، چگونگی سرمایهگذاری پساندازهای خرد بیمهشدگان در حوزههای مختلف است. این تحقیق به بررسی و تعیین پرتفوی بهینه سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی در گروههای عمده صنایع بورسی پرداخته است. دادههای تحقیق بهصورت روزانه، برای دوره ...
بیشتر
چکیده
یکی از دغدغههای صندوقهای بازنشستگی بهعنوان نهادهای مالی بین نسلی، چگونگی سرمایهگذاری پساندازهای خرد بیمهشدگان در حوزههای مختلف است. این تحقیق به بررسی و تعیین پرتفوی بهینه سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی در گروههای عمده صنایع بورسی پرداخته است. دادههای تحقیق بهصورت روزانه، برای دوره ۵/۱/۱۳۹۴ الی ۳۱/۶/۱۳۹۹ از وبسایت مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران و شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی گردآوری و جهت تجزیهوتحلیل دادهها از مدلهای مارکویتز، ارزش در معرض خطر (VaR) و نرمافزار متلب استفاده شده است. نتایج بررسی وضعیت موجود سرمایهگذاریهای صندوق تأمین اجتماعی نشان داد که 9 گروه صنایع، 93% سرمایهگذاریهای بورسی این صندوق را تشکیل میدهند. همچنین، گروههای «مواد و محصولات دارویی»، «سرمایهگذاریها» و «فلزات اساسی»، بهترتیب از بیشترین نسبت بازدهی به ریسک و گروههای «بانکها و مؤسسات اعتباری»، «فرآوردههای نفتی» و «سیمان، آهک و گچ»، بهترتیب از کمترین نسبت بازدهی به ریسک برخوردار بودهاند. نتایج برآورد مدل تحقیق نیز بیانگر این است که پرتفوی مارکویتز بهتر از پرتفوی VaR و واقعی جهت سرمایهگذاری در صندوق بازنشستگی است. علاوه براین، بر اساس پرتفوی بهینه مارکویتز، با حفظ میزان مطلق سرمایهگذاریهای بورسی، این صندوق میبایست سهم سرمایهگذاری در «مواد و محصولات دارویی» را به میزان 7%، «سرمایهگذاریها»، 2% و «فلزات اساسی»، 1%، افزایش و سهم سرمایهگذاری در «شرکتهای چند رشتهای»، 3%، «محصولات شیمیایی»، 3%، «سیمان، گچ و آهک»، 2% و «فرآوردههای نفتی»، 2%، کاهش دهد.
محمد جواد رزمی؛ سید مهدی مصطفوی؛ محدثه محمودی
چکیده
رشد اقتصادی یکی از مهمترین اهداف هر کشور به حساب میآید و همواره مورد توجه برنامه ریزان و سیاستتگذاران قرار دارد. در این راستا در سالهای اخیر بررسی ارتباط میان توسعه مالی و رشد اقتصادی از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و مطالعات وسیعی در این زمینه شکل گرفته است. از طرفی توسعه مالی خود معلول عواملی همچون آزادسازی تجاری میباشد. ...
بیشتر
رشد اقتصادی یکی از مهمترین اهداف هر کشور به حساب میآید و همواره مورد توجه برنامه ریزان و سیاستتگذاران قرار دارد. در این راستا در سالهای اخیر بررسی ارتباط میان توسعه مالی و رشد اقتصادی از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و مطالعات وسیعی در این زمینه شکل گرفته است. از طرفی توسعه مالی خود معلول عواملی همچون آزادسازی تجاری میباشد. دیدگاه معمول این است که آزادسازی تجاری با هدایت اوراق به سمت کاراترین فرصتهای سرمایه گذاری منجر به توسعه بازارهای مالی میشود. اما در این زمینه نظریههای مخالف قابل توجهی نیز وجود دارد که اعتقاد دارند توسعه تجارت موجب محدودیت برای بخش مالی اقتصاد میگردد.
این مطالعه سعی دارد این موضوع را با استفاده از داده های سالانه و در دوره زمانی 1990-2008 و نیز با استفاده از داده های تابلویی برای گروهی از کشورهای در حال توسعه که دارای سیستم مالی مشابهی هستند (با توجه به شاخصهای توسعه مالی)، بررسی کند.
نتایج نشان میدهد که اتخاذ سیاست آزادسازی تجاری، برای دستیابی به توسعه مالی، لااقل در مراحل اولیه مناسب نمی باشد. لذا از این سیاست برای دستیابی به این هدف بهتر است استفاده نشود بلکه باید به افزایش درآمد و در نتیجه به رشد اقتصادی کشور بیش از پیش توجه نمود.
محمد جواد رزمی؛ هادی قوامی؛ سولماز نجاتی محرمی
چکیده
یکی از اساسی ترین و مهم ترین شاخص های کلان اقتصادی نرخ بیکاری است و یکی از عوامل مهم و تأثیر گذار بر آن پدیده ترک شغل می باشد. کارشناسان، ترک شغل را به دو دسته ارادی (اختیاری) و غیر ارادی (غیر اختیاری) تقسیم میکنند. تحقیقات بسیاری در ارتباط با اهمیت ترک شغل، مدت زمان بیکاری و هزینه هایی که یافتن شغل جدید به دنبال دارد در دنیا انجام گرفته ...
بیشتر
یکی از اساسی ترین و مهم ترین شاخص های کلان اقتصادی نرخ بیکاری است و یکی از عوامل مهم و تأثیر گذار بر آن پدیده ترک شغل می باشد. کارشناسان، ترک شغل را به دو دسته ارادی (اختیاری) و غیر ارادی (غیر اختیاری) تقسیم میکنند. تحقیقات بسیاری در ارتباط با اهمیت ترک شغل، مدت زمان بیکاری و هزینه هایی که یافتن شغل جدید به دنبال دارد در دنیا انجام گرفته است؛ اما در ایران تا کنون به علل ترک شغل و تأثیر آن بر بیکاری پرداخته نشده است. بنابراِین، اِین تحقِیق به بررسِی رابطه بِین ترک شغل خود اشتغالان و دستمزد بگیران با علل ارادی و غیر ارادی با استفاده از دادههای مقطعی سال 1385 و مدل اقتصادسنجی پروبیت برای اقتصاد اِیران میپردازد.
نتایج تحقیق نشان میدهد که عوامل ارادی ترک شغل شامل پائین بودن درآمد، مسائل خانوادگی و مهاجرت با ترک شغل خود اشتغالان رابطه مستقیم دارد. عوامل ارادی دیگر ترک شغل مانند تحصیل یا آموزش و علل غیرارادی مانند تعطیلی دائمی محل کار، فصلی بودن کار، اخراج یا تعدیل نیرو، بازنشستگی، و به پایان رسیدن دوره خدمت وظیفه با ترک شغل خود اشتغالان رابطه معکوس دارند.