محمد رضا شورورزی؛ هادی قوامی؛ حمید حسین پور
چکیده
در شرایط وجود حباب در بازار بورس، ارزشگذاری سهام شرکتها بر مبنای عملکرد واقعی آنها انجام نمیشود و قیمتها به عنوان یک نماگر نمیتوانند عملکرد آنها را نشان دهند.
هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه بین شفافیت اطلاعات بازار سرمایه و بروز حباب قیمت در شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1387 الی 1389، با استفاده از آزمونهای تسلسل ...
بیشتر
در شرایط وجود حباب در بازار بورس، ارزشگذاری سهام شرکتها بر مبنای عملکرد واقعی آنها انجام نمیشود و قیمتها به عنوان یک نماگر نمیتوانند عملکرد آنها را نشان دهند.
هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه بین شفافیت اطلاعات بازار سرمایه و بروز حباب قیمت در شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1387 الی 1389، با استفاده از آزمونهای تسلسل ، استقلال (خی دو) و رگرسیون لجستیک باینری میباشد. آزمونهای فوق بر روی 70 شرکت که از بین 400 شرکت به عنوان نمونه انتخاب شده است، اجرا شده است. در تحقیق حاضر ابتدا بازدهی واقعی شرکتها به صورت روزانه با استفاده از نرم افزارهای تخصصی سازمان بورس و اوراق بهادار از قبیل نرم افزار تدبیر پرداز و ره آورد نوین جمع آوری گردید و سپس توسط نرم افزار اکسل، پردازشهای اولیه بر روی آنها انجام گردید و از این اطلاعات جهت آزمون تسلسل در محیط Spss استفاده شد. فرضیه اول تحقیق بررسی وضعیت شفافیت اطلاعات در شرکتهای حبابدار میباشد که نتایج حاکی از آن است که تفاوت معناداری در وضعیت شفافیت اطلاعات در شرکتهای حبابدار وجود دارد و شفافیت (توزیع) اطلاعات در بین این شرکتها در حد متوسط میباشد. فرضیه دوم نیز بررسی وضعیت شفافیت اطلاعات در شرکتهای غیر حبابدار میباشد و نتایج نشان میدهد که تفاوت معناداری در وضعیت شفافیت اطلاعات در شرکتهای غیر حبابدار وجود دارد و شفافیت (توزیع) اطلاعات در بین این شرکتها خیلی زیاد میباشد. نتایج تحقیق حاصل از فرضیه سوم پس از آزمون تسلسل حاکی از آن است که بین وضعیت شفافیت اطلاعات و بروز حباب قیمتی ارتباط وجود دارد و شفافیت اطلاعاتی در شرکتهای حبابدار متوسط و در شرکتهای غیر حبابدار شفافیت اطلاعات خیلی زیاد میباشد.
محمد جواد رزمی؛ هادی قوامی؛ سولماز نجاتی محرمی
چکیده
یکی از اساسی ترین و مهم ترین شاخص های کلان اقتصادی نرخ بیکاری است و یکی از عوامل مهم و تأثیر گذار بر آن پدیده ترک شغل می باشد. کارشناسان، ترک شغل را به دو دسته ارادی (اختیاری) و غیر ارادی (غیر اختیاری) تقسیم میکنند. تحقیقات بسیاری در ارتباط با اهمیت ترک شغل، مدت زمان بیکاری و هزینه هایی که یافتن شغل جدید به دنبال دارد در دنیا انجام گرفته ...
بیشتر
یکی از اساسی ترین و مهم ترین شاخص های کلان اقتصادی نرخ بیکاری است و یکی از عوامل مهم و تأثیر گذار بر آن پدیده ترک شغل می باشد. کارشناسان، ترک شغل را به دو دسته ارادی (اختیاری) و غیر ارادی (غیر اختیاری) تقسیم میکنند. تحقیقات بسیاری در ارتباط با اهمیت ترک شغل، مدت زمان بیکاری و هزینه هایی که یافتن شغل جدید به دنبال دارد در دنیا انجام گرفته است؛ اما در ایران تا کنون به علل ترک شغل و تأثیر آن بر بیکاری پرداخته نشده است. بنابراِین، اِین تحقِیق به بررسِی رابطه بِین ترک شغل خود اشتغالان و دستمزد بگیران با علل ارادی و غیر ارادی با استفاده از دادههای مقطعی سال 1385 و مدل اقتصادسنجی پروبیت برای اقتصاد اِیران میپردازد.
نتایج تحقیق نشان میدهد که عوامل ارادی ترک شغل شامل پائین بودن درآمد، مسائل خانوادگی و مهاجرت با ترک شغل خود اشتغالان رابطه مستقیم دارد. عوامل ارادی دیگر ترک شغل مانند تحصیل یا آموزش و علل غیرارادی مانند تعطیلی دائمی محل کار، فصلی بودن کار، اخراج یا تعدیل نیرو، بازنشستگی، و به پایان رسیدن دوره خدمت وظیفه با ترک شغل خود اشتغالان رابطه معکوس دارند.