احسان رجبی
چکیده
کارایی از موضوعات مهمی است که علاوه بر مدیران بانکها، بخش نظارتی و نیز مشتریان استفاده کننده از خدمات این بنگاههای مالی نیز به آن علاقه مند میباشند. هدف این تحقیق، ارزیابی عملکرد بانکهای تجاری ایران از جهت کارایی میباشد. ارزیابی کارایی بانکهای ملی، صادرات، ملت، تجارت، سپه و رفاه کارگران با کمک روش تحلیل پوششی دادهها در ...
بیشتر
کارایی از موضوعات مهمی است که علاوه بر مدیران بانکها، بخش نظارتی و نیز مشتریان استفاده کننده از خدمات این بنگاههای مالی نیز به آن علاقه مند میباشند. هدف این تحقیق، ارزیابی عملکرد بانکهای تجاری ایران از جهت کارایی میباشد. ارزیابی کارایی بانکهای ملی، صادرات، ملت، تجارت، سپه و رفاه کارگران با کمک روش تحلیل پوششی دادهها در چارچوب تکنیک تحلیل پنجرهای در وضعیت بازدهی ثابت و بازدهی متغیر نسبت به مقیاس و مدل نهاده محور در دوره 1385-1370 صورت گرفته است. همچنین نیروی انسانی، داراییهای ثابت، سپردهها و نسبت تعداد شعب به تعداد دستگاههای خودپرداز به عنوان نهادهها و تسهیلات اعطائی و سرمایه گذاریها و سود ناخالص به عنوان ستادههای بانکها انتخاب شده است.
براساس یافتههای تحقیق، از نظر کارایی فنی، بانک ملی ایران و بانک رفاه نسبت با سایر بانکها کاراتر بوده و عملکرد بهتری را نشان میدهند. همچنین در شرایط بازدهی متغیر نسبت به مقیاس از لحاظ ثبات و پایداری کارایی در دوره (1385-1370) عملکرد باثبات و پایداری داشته اند. همچنین بانکهای تجاری در سطح بهینه از لحاظ مقیاس فعالیت نمی کنند و مقیاس عملکرد بانک اغلب در شرایط بازدهی فزاینده و یا ثابت نسبت به مقیاس میباشد. همچنین بین افزایش مقیاس فعالیت بانکها (افزایش داراییها) میتوان به سطوح بالاتری از کارایی دست یافت.
مهدی خداپرست مشهدی؛ مصطفی سلیمیفر؛ میثم طاهریان
چکیده
برون سپاری به عنوان یکی از ابزارهای توسعه و ارتقای بهرهوری درسالهای اخیر مورد توجه مدیران و مسئولان سازمانها قرار گرفته و در راستای سند چشم انداز 20 ساله کشور و اصل 44 قانون اساسی برای کوچک سازی و کارآمد کردن دولت به صورتهای مختلف به اجرا درآمده است.
در این مقاله کارایی فنی و مقیاس 8 ناحیه شرکت توزیع نیروی برق مشهد طی سه سال (1387- ...
بیشتر
برون سپاری به عنوان یکی از ابزارهای توسعه و ارتقای بهرهوری درسالهای اخیر مورد توجه مدیران و مسئولان سازمانها قرار گرفته و در راستای سند چشم انداز 20 ساله کشور و اصل 44 قانون اساسی برای کوچک سازی و کارآمد کردن دولت به صورتهای مختلف به اجرا درآمده است.
در این مقاله کارایی فنی و مقیاس 8 ناحیه شرکت توزیع نیروی برق مشهد طی سه سال (1387- 1385) شامل قبل و پس از برون سپاری این شرکت با استفاده از روش تحلیل پوششی دادهها ارزیابی شده است. این مقاله با بهرهگیری از تحلیل پنجرهای، مدل ساده تحلیل پوششی دادهها را به یک مدل پویای تحلیل پوششی دادهها توسعه داده تا امکان ارزیابی تغییرات کارائی واحدهای تصمیم گیری، در بستر زمانی قبل و بعد از برون سپاری، فراهم گردد.
نتایج این پژوهش نشان میدهد که کارایی در شرکت توزیع نیروی برق مشهد در مقایسه با قبل از واگذاری کاهش معنی داری یافته است.